KEZDŐLAP
TÚRÁK
TANFOLYAMOK
SÍOKTATÁS
FELKÉSZÜLÉS
TÚRANAPTÁR
HEGYIVEZETŐK
HEGYMÁSZÓ ÉS SÍOKTATÓK
JELENTKEZÉS
KAPCSOLAT
SPORTBIZTOSITÁS
FOTOALBUMOK
VIDEÓK
CIKKEK, TÖRTÉNETEK
TIROLI DEKLARÁCIÓ
VISSZAJELZÉS
FELKÉSZÜLÉS
KEZDŐ VAGYOK, HOL KEZDJEM?
Számos lehetőséged van, ha teljesen kezdő vagy. Ezekből az egyik, hogy bérelj egy profi hegymászó oktatót vagy hegyivezetőt. Ez a lehetőség vagyunk mi :-)
Figyelem! Ha nem vagy már túl fiatal akkor az extrém sportok kipróbálása előtt egy általános orvosi szűrő vizsgálat tanácsos.

Interjú

Ha első alkalommal találkozunk veled, jelentkezésed után megadott e-mail címeden vagy telefon számodon megkeresünk. A következőket szeretnénk megtudni rólad:
-fizikai kondíciód;
-ha van, hegymászó tapasztalatod, képzettséged.
Tesszük ezt azért, hogy megtudjuk, birtokában vagy-e azoknak a képességeknek, melyekkel biztonságos és élvezhető a választott túrád, tanfolyamod és valóban jó eséllyel tudod majd sikerrel teljesíteni?
Persze jelentkezésed előtt Te is érdeklődhetsz, mi hogy látjuk, sikeresen, biztonságosan tudod-e vajon majd teljesíteni a túrád vagy tanfolyamod?
Beszéljük meg! Máris hívhatsz minket vagy írj egy levelet:
tel. 00/36-30/929-4070
e-mail. info@grossglockner.hu

Szintfelmérés

Az interjú után már pontosan tudjuk, mit szeretnél csinálni és ahhoz milyen állapotban vagy. Ha nem egyértelmű az interjú eredménye, és nem bizonyosodott be a számunkra egyértelműen, hogy minden bizonnyal nem okoz majd gondot a számodra a túrád, tanfolyamod biztonságos, élvezhető teljesítése, akkor megkérünk, hogy találkozzunk a túrád, tanfolyamod előtt egy szintfelmérésen. A szintfelmérés általában egy egyszerű, kezdő szintű, 1 napos hegymászó túra (Schneeberg, Gyömbér) vagy 1-2 órás sziklamászás Bp-en, Rókahegyen.

Felkészítő foglalkozások

Ha a szintfelmérésed alapján szükséges, akkor további foglalkozásokat ajánlunk a számodra. A felkészítő foglalkozások lehetnek további hegymászó túrák vagy a lenti felkészítő foglalkozások közül egy vagy több.
Fontos, hogy megértsd, tesszük ezt azért, hogy a fontos túrád vagy tanfolyamod majd minél nagyobb biztonságban sikerrel teljesíthesd!
A felkészítő foglalkozások közt vannak olyanok is, melyek specifikusan 1-1 tanfolyam vagy túra előtt erősen ajánlottak.
Akadnak olyan foglalkozások, "workshop"-ok, melyeket kifejezetten már végzett tanfolyamosoknak ajánlunk, vagy haladó szintű hegymászóknak, tudásuk szintre hozására vagy éppen elmélyítésére egy speciális területen.
FELKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK KEZDŐKNEK
"Csak szimbólum a hegy és a hegymászás; minden valamirevaló embernek kell hogy legyen egy Matternhornja, amit tűzön-vízen keresztül meg akar mászni. Nem a Matternhorn a szép,... hanem az a szép, hogy vannak matterhornjaink, amelyek kikényszerítik belőlünk az igazi emberi magatartást: a küzdést. Nem a küzdést a létért, ... hanem a léten felüli küzdést: azt a küzdelmet, amit nem az élet szükségletei kényszerítenek ránk, hanem emberi mivoltunk: a szenvedély."
Benedek István
Csavargás az Alpokban