RÓKAHEGYI SZIKLA- ÉS HEGYMÁSZÓ SPORTEGYESÜLET archív
RSZHSE home
Rókahegy falrajz
RSZHSE Tevékenysége
Rókahegyi SE rövid története
A Rókahegyi SE 2012-ben alakult. Célja a Rókahegyi bányában lévő sziklamászóhely útjainak felújítása, falrajz készítése, a helyi mászó élet szervezése volt.
2019 nov12-én alakult át jogutodlással, névváltozással: Grossglockner Sport Club.
Az RSZHSE régi weboldaláról azt mentettük át ebbe az archiv verzióba, ami közérdeklődésre tarthat számot: a falrajzokat és a volt Rókahegyi SE tevékenységét leíró oldalakat. Az ezen az oldalon található linkekre kattintva a ezeket böngészheted.
AJÁNLOTT MÁSZÓREND RÓKAHEGYEN

FIGYELEM! MIVEL RÓKAHEGY SZIKLAFELÜLETE EGY KORÁBBI BÁNYA TERÜLET MŰVELÉSSEL FELHAGYOTT FELSZÍNE, AHOL ROBBANTÁSOS TECHNOLÓGIÁVAL IS DOLGOZTAK, EZÉRT A KőZET RENDKÍVÜL TŐRŐS. MÁSZÁS KÖZBEN A FOGÁSOK, LÉPÉSEK KITŐRHETNEK, RENDSZERES VESZÉLYMENTESÍTÉSÜNK ELLENÉRE IS. KÉRÜNK MINDEN SPORTTÁRSUNKAT, KELLŐ KÖRÜLTEKINTÉSSEL A FENTIEKET FIGYELEMBE VÉVE MÁSSZATOK!
SISAK VISELÉSE ERŐSEN AJÁNLOTT!


A sziklamászó tevékenységhez a Rókahegyi SE által ajánlott rendről és szabályokról a Rókahegy Természetvédelmi Területen.

1. A Rókahegyi Természetvédelmi Területen (továbbiakban Rókahegy) a sziklamászás egész évben engedélyezett.
2. Rókahegyen a sziklamászás egyedül és kizárólag a "sorompó" felől elsőként megközelíthető nagy bányaudvarban engedélyezett. A felső kisebb és alsó nagyobb bányaudvar teljes területén tilos a sziklamászás!
3. Rókahegyen ajánlott mászótevékenységek:
-boulder (3m magasságig),
-sportmászás (alsóbiztosítással, felsőbiztosítással - toprope).
4. Rókahegyen a ajánlott mászófelszerelések:
-UIAA tesztes hegymászó sisak (Minden olyan esetben ajánlott a viselése, amíg a mászóparti tagjai és kísérőik a mászótevékenységre engedélyezett Rókahegyi bányaudvarban tartozkodnak!)
-UIAA tesztes hegymászó beülő,
-UIAA tesztes mászókötél (statikus vagy dinamikus),
-UIAA tesztes expresszek (normál karabinerek és hevederek),
-UIAA tesztes biztosítóeszközök,
-UIAA tesztes varrott hevederek,
-UIAA tesztes dinamikus köteles zuhanásgátló.
5. Rókahegyen ajánlott szakképesítés a sziklamászáshoz, hogy a mászóparti legalább egyik tagja minimum alapfokú sziklamászó képesítéssel rendelkezzen!
6. Felsőbiztosításos mászásnál kérjük használj UIAA tesztes acél zárható nyelvű karabinert a standban a beépített eszközök kímélése érdekében!
7. A biztosítás nélküli szólómászás rendkívűl életveszélyes tevékenység, ezért Rókahegy egész területén kérjük ezt a mászóstílust ne alkalmazd!
8. A Rókahegyi SE részére kiadott mászóengedély egy másolt példányát és a Rókahegyi SE regisztrált tagságodat igazoló igazolványt, - vagy más Rókahegyi Mászóengedélyes szervezetben való tagságodat igazoló dokumentumot - tartsd magadnál a mászótevékenységed során! A Természetvédelmi Járőrség tagjai ellenőrizhetik.
9. Kérjük a mászókat, a Rókahegyi bányaudvar területén újonnan fészkelő hollópárnak és fészkének a környékének teljes zavarmentességét biztosítsátok a mászásotok és a bányaudvarban való mozgásotok során!
10. Minden mászónak balesetmentes sporttevékenységet és kellemes időtöltést kívánunk Rókahegyen.

Rókahegyi SE